Rygestop? Tips og tricks

Woman laughing outdoors

At stoppe med at ryge er en af de mest fantastiske ting, du kan gøre for at forandre dit liv. Et rygestop hjælper dig til at blive sundere og komme i bedre form. Plus du sparer penge, du kan bruge på andre ting.

Du vil sandsynligvis få brug for mere end viljestyrke undervejs. Når du kombinerer din viljestyrke med rygstopbehandling, kan du få den støtte, du har brug for, for at blive røgfri for altid.

Nikotinerstatningsprodukter giver dig den ekstra hjælp, der holder dig på sporet.

Nikotinerstatningsprodukter virker ved at reducere din rygetrang og holde dine nikotinabstinenser under kontrol uden de kemikalier, der er i cigaretter.

Der findes forskellige typer produkter til rygestop. Du kan købe dem i de fleste dagligvarebutikker, på apoteket eller online.

 • QuickMist mundspray
 • Tyggegummi
 • Sugetabletter
 • Nikotinplaster
 • Inhalator
 • Microtabs
 • Næsespray

Læs mere om de forskellige produkter, og find dem, der passer til dig.

Hvilke Nicorette® produkter kan jeg vælge imellem? Hvordan virker de?

Bag containing Nicorette Microtabs, Nicorette Inhalator and Nicorette Invisipatch products

Nikotinerstatningsprodukter, som fx nikotinplaster eller tyggegummi virker stort set ens. De tilfører din krop en lav dosis nikotin i forhold til den mængde nikotin du får ved at ryge en cigaret, og du slipper for de omkring 7000 forskellige kemikalier, der er i cigaretter.

Nicorette Invisi nikotinplaster giver dig en stabil lav dosis nikotin. Plasteret placeres på fx overarmen og er næsten usynligt. Dette kan være en fordel, hvis du gerne vil have et produkt, som er mere diskret at bruge. Nikotinplasteret anvendes i løbet af dagen, hvor dit behov for nikotin typisk er størst, og fjernes inden sengetid, for at forsøge at undgå søvnforstyrrelser.

Hvis du ryger 20 eller flere cigaretter om dagen, bør du starte med at bruge Nicorette® 25 mg nikotinplaster som en stabil hjælp på din rejse mod en røgfri fremtid. Det hjælper dig med at fokusere på dit mål om at stoppe med at ryge, uden at blive distraheret af rygetrang og andre abstinenssymptomer.

Nikotinplastre virker hele dagen, men du kan i løbet af dagen supplere med fx en mundspray til at tage den akutte rygetrang. Med Nicorette®-kombinationsbehandling bruger du et plaster og et andet format som fx mundspay eller nikotintyggegummi 2 mg. Det vil forbedre dine chancer for at stoppe med at ryge.

Kombinationsbehandling er især godt hvis du;

 • Ryger mere end 20 cigaretter om dagen
 • Før har forsøgt at stoppe med at ryge uden held
 • Før har prøvet at stoppe med at ryge, men kun brugt ét rygestopprodukt

Nikotinplaster

Små, gennemsigtige plastre, du sætter på huden som et almindeligt plaster, har i årtier hjulpet mennesker med at kvitte cigaretterne.

Nikotinplastre indeholder forskellige styrker nikotin. Hvilken styrke du har brug for, afhænger af, hvor mange cigaretter, du ryger.

For eksempel:

 • Start med Nicorette® Invisi depotplaster 25 mg, hvis du ryger 20 eller flere cigaretter om dagen
 • Start med Nicorette® Invisi depotplaster 15 mg, hvis du ryger færre end 20 cigaretter om dagen
 • Fortsæt med Nicorette® Invisi depotplaster 10 mg når du er færdig med at bruge 15 mg nikotinplaster

Hvordan bruger jeg det?
Et nikotinplaster sidder på huden hele dagen, og fjernes inden sengetid. Placér plasteret på ren, tør, hårløs og ubeskadiget hud på overkroppen, overarmen, hoften eller brystkassen.

Så snart du har sat det på, optager din hud nikotin fra plastret.

Kom godt i gang med en røgfri fremtid med Nicorette® nikotinplaster Et enkelt plaster kan hjælpe med at reducere din rygetrang i løbet af hele dagen (16 timer). Vælg den variant, der passer til dit daglige forbrug af cigaretter.

Mundspray

Nicorette Quickmist on a desk

Nicorette® mundspray lindrer din rygetrang efter kun 30 sekunder. Studier har vist, at den bedste måde, at stoppe med at ryge på er ved at kombinere et nikotinplaster med fx et hurtigtvirkende produkt som mundspray eller tyggegummi.

Hvordan bruger jeg den?
Mundsprayen er nem at bruge. Når du mærker rygetrangen, finder du sprayen frem og giver et tryk eller to ind i munden. Hold sprayen så tæt på munden som muligt. Undgå at inhalere samtidig eller synke i et par sekunder efter, du har brugt mundsprayen.

Nicorette® QuickMist mundspray lindrer din rygetrang efter bare 30 sekunder. Start med at tage 1-2 pust hver gang du mærker rygetrangen (tag maks. 64 doser om dagen).

Nikotintyggegummi

Nikotintyggegummi er ideelt til at lindre den rygetrang, der pludselig rammer dig, mens du er på vej i bussen eller i toget. Tyggegummiet fås i to forskellige styrker. Begge varianter er designet til et reduceret forbrug over tid.

Nicorette® tyggegummi fås i to styrker:

 • Vælg 2 mg, hvis du ryger 20 eller færre cigaretter om dagen
 • Vælg 4 mg, hvis du ryger over 20 cigaretter om dagen, ellers hvis det ikke er lykkedes at stoppe ved brug af 2 mg.

Hvordan bruger jeg det?
Tag et stykke tyggegummi, hver gang du mærker, at rygetrangen melder sig. Tyg langsomt, indtil smagen bliver stærk – det sker, når nikotinen bliver frigivet fra tyggegummiet.

Skub tyggegummiet hen i kinden med tungen. Når smagen forsvinder, begynder du igen at tygge. Gentag dette mønster med skiftevis at tygge og holde pause i op til en halv time.

Vælg imellem fire smagsvarianter. Tag et tyggegummi når rygetrangen melder sig (normal 8-12 stk. pr. dag) og ikke mere end 24 stykker om dagen. Vælg styrke efter hvor mange cigaretter du ryger om dagen.

Sugetabletter

Sugetabletter giver diskret lindring af din rygetrang. Nicorette sugetabletter virker efter kun 5 minutter og fås i en praktisk æske, som passer perfekt til lommen eller tasken.

Nicorette sugetabletter fås med 2 styker:

 • Start med 2 mg sugetabletter, hvis du ryger 20 cigaretter eller færre om dagen
 • Prøv 4 mg sugetabletter, hvis du ryger flere end 20 cigaretter om dagen.

Hvordan bruger jeg dem?
Nicorette® sugetabletter ligner almindelige sugetabletter. Put en sugetablet i munden og flyt sugetabletten fra den ene side af munden til den anden. Gentag indtil sugetabletten er helt opløst. Du bør ikke tygge eller sluge sugetabletten.

Kom i gang med Nicorette sugetabletter:
Du må tage op til 15 stk. om dagen. Vælg mellem 2 mg og 4 mg. Nicorette® Fruit sugetabletter og Nicorette® Cooldrops sugetabletter fås begge i 2 mg, mens Nicorette® Cooldrops sugetabletter også fås i 4 mg. Det giver dig mulighed for at vælge den styrke, der passer til dit cigaretforbrug. Vælg den smag, du bedst kan lide - Cooldrops eller Fruit.

Microtab

Bryder du dig ikke om at tygge på et tyggegummi eller sutte på en sugetablet, kan microtab være et godt alternativ. Microtab er en lille tablet som smelter under tungen og er derfor meget diskret at bruge. Samtidig kan microtab anvendes sammen med drikkevarer, du skal dog være opmærksom på ikke at sluge tabletten.

Hvordan bruger jeg dem?
Du tager en tablet, når du mærker rygetrangen, placerer den under tungen og lader den langsomt blive opløst. Så simpelt er det. Undlad at tygge eller synke tabletten. Tages med 1-2 timers mellemrum.

Kom i gang med Nicorette® microtab, hvis det lyder som det rigtige nikotinerstatningsprodukt for dig.

Nicorette Inhalator (inhalationsdamp, imprægneret patron)

Nicorette Inhalator pack

Hvis du gerne vil beholde fornemmelsen af at have en cigaret i hånden, og holde dine hænder beskæftiget, kan en inhalator måske være løsningen. Den aflange form er designet til at efterligne bevægelsen med at føre hånden til munden, som du kender fra at ryge. Du kan også bruge inhalatoren i offentlig transport.

Hvordan virker den?
Virkestoffet er i en patron, som du monterer på mundstykket. Derefter fører du mundstykket op til læberne og inhalerer nikotinen.

Der er til cirka 20 minutters brug i hver patron. Når den er tom, kan du skifte til en ny. Hver prop indeholder 15 mg. Brug ikke flere end 12 propper om dagen.

Begynd din rejse mod et røgfrit liv med Nicorette® Inhalator. Hvis du savner følelsen af en cigaret i hånden, er det måske det perfekte nikotinerstatningsprodukt for dig.

Næsespray

Erstatningsproduktet næsespray giver hurtig lindring, når du kan mærke rygetrangen.

Hvordan bruger jeg den?
På samme måde som med andre typer næsespray, fører du sprayen ind i den bageste del af det ene næsebor. Læg hovedet lidt tilbage og tryk pumpen ned med en hurtig og fast bevægelse.

Tag et pust i hvert næsebor max 2 pust i hvert næsebor i timen. Kom i gang med Nicorette® næsespray.

Begynd din rejse mod en røgfri fremtid med Nicorette®

En af myterne om rygestop er, at viljestyrke er den mest effektive måde at stoppe på. Faktum er, at kun 3-5 % af dem, der stopper med at ryge, lykkes med det ved hjælp af ren viljestyrke.
Hvis du bruger nikotinerstatningsprodukter, kan det fordoble dine chancer for at kvitte cigaretterne i forhold til, hvis du kun bruger viljestyrke.

Der findes masser af hjælp og støtte – du behøver ikke at gøre det helt alene!

Start din rygestoprejse i dag ved at kombinere din viljestyrke med et af vores nikotinerstatningsprodukter. Vi ved, hvad det kræver at stoppe med at ryge, og vi hjælper dig trin for trin. .