SÅDAN VINDER DU OVER ABSTINENSER

Lige når du stopper med at ryge, kan din trang til en cigaret være ret stærk. At lære din trang at kende i forskellige situationer er essentielt for at kunne overvinde den, og løsrive dig fra rygningen. Vi er her for at hjælpe! Vi har samlet nogle tips til at undgå trangen og afhjælpe abstinenserne.

Find ud af, hvad der giver dig trang til en cigaret

2 women doing yoga on rooftop

Skriv alle de ting og situationer ned, som giver dig lyst til at ryge. Du kan booste din viljestyrke og øge dine chancer for at stoppe helt ved at begrænse eller undgå disse begivenheder og situationer.

Hvis du fx plejer at få en cigaret med din morgenkaffe, så er din morgenkaffe en af de situationer som udløser rygetrang. Prøv at drikke noget andet som fx te eller juice.

Undgå dine triggere ved at bryde vanen

Ryger du i pausen på arbejdet? Når du er ude at drikke med dine venner? Når du føler dig stresset?

  • Det tager tid at skabe en vane, og den kan ikke brydes på et øjeblik. I enhver situation, hvor du normalt vil række ud efter en cigaret, skal du gøre noget nyt.
  • I stedet for at tage ud og få drinks på dit sædvanlige sted, så prøv at tage et andet sted hen, som du ikke forbinder med rygning.
  • At drikke alkohol er en almindelig situation som kan give rygetrang, prøv at undgå alkohol, når du kan, specielt i den første uge, hvor din rygetrang kan være værst.
  • Hvis du plejer at ryge, når du er stresset, så prøv at finde andre måder at slappe af på. Prøv at ringe til en ven, lytte til din yndlingssang eller gå en tur - motion er også godt mod stress.
  • Hvis du normalt ryger efter aftensmaden, så prøv at rejse dig og gå en kort tur i stedet.

Vær forberedt

Hvis du omgås andre rygere indebærer det, at du må holde dig røgfri blandt dine rygende venner og kollegaer. Vi forstår godt, at det kan være svært, men der er ingen grund til at afbryde sociale forbindelser – du skal bare være forberedt!

Hvis du holder pause på jobbet og er omgivet af rygere, så prøv at tage et Nicorette® tyggegummi for at lindre rygetrangen.

Nicorettes® produkter kan supplere din viljestyrke og hjælpe dig med at tøjle lysten til at ryge en cigaret ved at lindre nikotinabstinenserne. For at håndtere rygetrangen i sociale sammenhænge, kan du tage et stykke Nicorette® tyggegummi eller bruge Nicorette® sugetabletter. Vælg mellem smagsvarianterne Fruit eller Cooldrops.

Hold dig positiv

Hold fokus på de positive sider ved at stoppe med at ryge – fx hvordan det forbedrer din sundhed, hvor mange penge du vil spare, og hvor glade dine nærmeste bliver, når de finder ud af, at du ikke længere ryger.

Hav disse positive tanker i hovedet. Eller endnu bedre; lav en liste med dem og hæng den på køleskabet eller et andet sted, hvor du ofte ser den. Optimismen er god at have i baghånden, når du har brug for at takke nej til endnu en cigaret.

Afhjælp rygetrangen

For at opnå hurtig lindring, kan du bruge Nicorette® QuickMist mundspray. Nicorette® QuickMist afhjælper rygetrangen og abstinenserne efter bare 30 sekunder, så du kan fortsætte din dag.

Find de nikotinerstatningsprodukter, der passer til dig i vores produktguide .