HVAD BØR DU GØRE, HVIS DU RYGER EN CIGARET?

Vi ved, at det langtfra er nemt at stoppe, men vi bliver ofte mindet om, at det er en af de mest fantastiske ting du overhovedet kan gøre.

Group of people talking together

Det er en læreproces at stoppe med at ryge

Husk på, at det at stoppe med at ryge er ligesom at lære at cykle. Du falder måske af, men det vigtigste er at prøve igen. Det er sådan vi lærer, og det gælder også, når man vil holde op med at ryge.

Prøv at forstå, hvorfor du faldt i, og planlæg hvad du vil gøre anderledes næste gang

En stor del af det, at stoppe med at ryge, handler om at finde ud af, hvad der giver dig lyst til at ryge. Ved at finde ud af, hvad der udløser rygetrangen, kan du lære at undgå det næste gang. Vi har samlet nogle råd til, hvordan du undgår trangen.

Mind dig selv om dine mål

Tænk på alle de gode ting, der er sket, siden du stoppede med at ryge, og mind dig selv om, hvorfor du ønsker at stoppe. Måske virker det endnu bedre for dig at skrive det ned, og hænge op, for at minde dig selv om det. Husk, at du har gang i noget virkelig utroligt!

Tal med nogen i dit netværk

Søg støtte hos nogen, mens du kommer tilbage på sporet, og del dine følelser. At tale med nogen kan også hjælpe dig med bedre selv at forstå, hvorfor du faldt i, og hvordan du kan undgå det i fremtiden.