Kan du klare den 1. uge uden røg?

Vi har samlet en masse hjælp og støtte, der kan være nyttig for at komme igennem den første svære uge.

Dag 1

Identificer de svære situationer

Gør det nemmere for dig selv ved at begrænse eller fjerne de ting, du normalt forbinder med at ryge. Hvis du f.eks. ryger en cigaret sammen med din morgenkaffe, er morgenkaffen en af dine svære situationer. Prøv eventuelt at drikke noget andet om morgenen i stedet.

Dag 2

Hold hænder og mund beskæftiget

Når du ryger, bruger du både mund og hænder. Det kan være en god ide at finde en alternativ overgangsvane, f.eks. at tegne eller holde en bold eller andet i hænderne.

Dag 3

Skriv en liste

Nikotintrang kan vare op til 3-5 minutter. Skriv en liste over de ting, du kan lave i de 3-5 minutter. Du kan f.eks. gå en lille tur, ringe til en ven eller tjekke nyhederne i stedet for at ryge.

Dag 4

Tænk positivt

Hvis du føler dig fristet til at tage en cigaret, kan du huske dig selv på, hvorfor du gerne vil holde op med at ryge, og fokusere på de fantastiske fordele, der ligger og venter på dig, hvis du holder ud.

Læs mere her

Læs mere her

Dag 5

Vær aktiv

Prøv at gå eller løbe en tur, eller meld dig til et motionshold. Fysisk bevægelse er en rigtig god metode til at håndtere stress og samtidig forbrænde nogle kalorier.

Dag 6

Vær god ved dig selv

Der er gået 6 dage! Regn ud, hvor mange penge du har sparet på ikke at købe cigaretter, og brug de penge på at forkæle dig selv med noget rart.

SE HVOR MEGET DU SPARER PÅ 1 MÅNED

SE HVOR MEGET DU SPARER PÅ 1 MÅNED

Dag 7

Afhjælp rygetrangen med Nicorette®

Når du holder op med at ryge, kan nikotinabstinenser gøre dig irritabel og urolig. Nicorette® kan lindre symptomerne, så du kan fortsætte din hverdag.

Vælg din første
uge som ikke-ryger

Gem i din kalender