Helbredsmæssige fordele ved at stoppe med at ryge

Woman holding a mug

Hvor lang tid tager det at holde op med at ryge?

En tidslinje som viser alle de fordele der er ved et rygestop, kan hjælpe dig til at være forberedt. Den kan også holde dig motiveret på din rejse på vej mod en røgfri fremtid, hvor du vil nyde godt af de helbredsmæssige fordele, det medfører. Det kan være en udfordring at stoppe. Helbredsfordelene kan minde dig selv om, hvorfor du vil stoppe – især den positive virkning det vil have på din krop og på mennesker omkring dig.

Helbredsfordelene kan hjælpe dig til at visualisere hvert skridt på din rejse og de positive forandringer, du oplever undervejs. Vidste du, at de helbredsmæssige fordele kan melde sig allerede 20 minutter efter din sidste cigaret? Opdag alle de fantastiske måder, du kan forbedre din sundhed på ved at stoppe med at ryge. Det baner vejen for en lysere fremtid.

Husk – det er aldrig for sent at stoppe. Uanset hvor længe du har røget og hvor gammel du er, vil du hurtigt opleve fordelene – som vores rygestop tidslinje forklarer.

Helbredsfordele – oplev hurtige fordele ved at stoppe

20 Minute icon

20 minutter efter, du er stoppet med at ryge

På bare 20 minutter begynder dit blodtryk og din puls at falde til deres normale niveau.

8 Hours icon

8 timer efter, du er stoppet med at ryge

Efter otte timer vil mængden af den skadelige kulilte i blodet være halveret. Også blodets iltniveau finder tilbage til det normale.

24 Hours icon

1 dag efter, at du er stoppet

Du klarede en hel dag uden at ryge! Alle spor af kulilte vil normalt være ude af kroppen nu, og dine lunger begynder at blive renset for affaldsstoffer.

48 Hours icon

48 timer efter, du er stoppet

På dag to vil din smags-og lugtesans blive forbedret.

72 Hours icon

72 timer efter, at du er stoppet

Når du er nået til dag tre uden at have røget, vil du opleve forbedret vejrtrækning, da dine bronkier begynder at slappe af. I takt med din forbedrede vejrtrækning vil du også opleve, at dit energiniveau stiger.

Running shoe icon

2 til 12 uger efter, du er stoppet

Fra uge 2 og frem, vil du mærke, at det er nemmere at træne og være fysisk aktiv. Din lungefunktion og dit blodomløb er forbedret. Blodet strømmer meget bedre til dit hjerte og dine muskler. Dit immunforsvar får også et boost, så din krop kan bekæmpe forkølelse og influenza. Måske vil du endda opleve overskud til at bygge det skur, male gangen eller noget andet, der længe har stået på din to do-liste.

Running shoe icon

3 til 9 måneder efter, du er stoppet

De vejrtrækningsproblemer, du måske oplevede, da du røg, bør nu været blevet reduceret. Din lungefunktion er blevet forbedret med op til 10 procent.

Fimrehårene i dine lunger – også kaldet cilia – burde være vokset ud igen og er i gang med at helbrede nogle af skaderne forårsaget af rygning. Træthed relateret til rygning burde nu være forsvundet.

Heart icon

1 år efter, du er stoppet

Du har klaret et år uden at ryge! Glem ikke at give dig selv et velfortjent klap på skulderen. Efter det første år har du nu halveret din risiko for at blive ramt af hjertesygdomme, blodpropper eller et slagtilfælde sammenlignet med rygere. Du føler dig forhåbentlig meget sundere og også rigere – nu hvor du ikke har købt cigaretter i 12 måneder.

Heart icon

10 år efter, du er stoppet

Du har holdt dig røgfri i ti år! Det er imponerende. Du har halveret din risiko for at dø af lungekræft sammenlignet med rygere. Risikoen for at du bliver ramt af andre kræftsygdomme som mundhulekræft og kræft i bugspytkirtlen er også faldet betydeligt.

Hvor lang tid tager det at stoppe med at ryge?

Nicorettes® udvalg af nikotinerstatningsprodukter hjælper dig med at kvitte tobakken – det er klinisk bevist.

Produkterne hjælper dig målrettet med at stoppe helt ved at tilføre en lille mængde nikotin, som tager de ubehagelige abstinenssymptomer, der kan opstå, når du stopper med at ryge.

Find det produkt, der passer til dig. Vælg mellem mundspray, nikotinplaster, tyggegummi, microtab, inhalator og sugetabletter og begynd din egen tidslinje for rygestop allerede i dag.