Myter om rygestop

Two women talking together

Mange tror, at den bedste måde at stoppe med at ryge på, er at stoppe fra den ene dag til den anden, også kaldet en kold tyrker. Der er også mange, der tror, at nikotinerstatningsprodukter er lige så skadelige og afhængighedsskabende som rygning. Men passer det? Her får du fakta om rygestop, og sandheden om nikotinerstatningsprodukter. Fordi et rygestop er hårdt nok i forvejen. Det kan hjælpe dig at have den rette viden.

Myte #1: Jeg har røget så længe, at skaden allerede er sket

Der er altid helbredsmæssige gevinster ved at stoppe, uanset din alder, og det starter allerede den dag, du stopper. Efter et år er din risiko for et hjerteanfald faldet til cirka det halve af, hvad risikoen er for dem, der stadig ryger. Efter 10 år har du halveret din risiko for kræft, sammenlignet med dem, der ikke er stoppet.

Bliv klogere på de andre sundhedsmæssige fordele ved et rygestop.

Myte #2: Jeg tager på, hvis jeg stopper med at ryge

Du vil måske tage lidt på, når du stopper med at ryge, fordi rygning kan undertrykke din appetit. Alligevel er det rygestop noget af det bedste, du kan gøre for dig selv.

Myte #3 Jeg bliver mere stresset

Den afslappende fornemmelse, du får, når du ryger, er kun midlertidig. Undersøgelser har vist, at på langt sigt øger rygning angst og depression. Faktisk har rygere op til 70% større risiko for at blive ramt af angst og depression end ikke-rygere.

Myte #4 Det er bedst kun at bruge viljestyrke

Opdaterede tal viser, at kun 3-5 % af dem, der stopper ved hjælp af ren viljestyrke, gennemfører deres rygestop. Med andre ord: Det er svært at holde op, og det er ok at søge hjælp undervejs. Hvis du bruger Nicorette® QuickMist eller et andet nikotinerstatningsprodukt, øger du dine chancer for at stoppe frem for at stoppe ved at bruge ren viljestyrke.

Find de produkter som passer bedst til dig

Woman sitting on a sofa with a mug