MYTER OM NIKOTIN OG NIKOTINERSTATNING

Two women walking in the sea

Mange tror, at den bedste måde at stoppe med at ryge på, er ved at stoppe fra den ene dag til den anden. Der er også mange, der tror, at nikotinerstatningsprodukter er lige så skadelige og afhængighedsskabende som at ryge. At stoppe med at ryge er hårdt nok i sig selv, derfor vil vi gerne give dig fakta om rygestop og nikotinerstatningsprodukter

Myte 1: Nikotinerstatningsprodukter er lige så skadeligt som at ryge

Cigaretter er en velkendt årsag til fx kræft og hjertekarsygdomme. Det er ikke nikotinen, men derimod giftstofferne i cigaretterne, der er årsag til rygningens skadelige virkninger.

Myte 2: Nikotinerstatningsprodukter er lige så vanedannende som at ryge

At bruge nikotinerstatningsprodukter er ikke det samme som at skifte én nikotinafhængighed ud med en anden, da risikoen for langtidsafhængighed af nikotinerstatningsprodukter er lav.

Myte 3: Nikotinerstatningsprodukter virker ikke

Det er vist, at nikotinerstatningsprodukter kan fordoble chancen for et varigt rygestop. Faktisk er grunden til, at folk mislykkes i deres forsøg på at stoppe ved hjælp af nikotinerstatningsterapi, at de ikke bruger nok, eller ikke bruger det korrekt. Find information om, hvordan du bruger Nicorettes produkter på vores produktsider.

*sammenlignet med at stoppe alene med viljestyrke.

Myte 4: Nikotinerstatningsprodukter er dyre

Nogen tror, at nikotinerstatningsprodukter er for dyre, men hvis du sammenligner med prisen for at ryge, vil det måske overraske dig! Hvis du fx bruger 12 stykker Nicorette ® tyggegummi på en dag, vil det koste dig 12,57 kr. dagligt*, hvorimod en pakke cigaretter i gennemsnit koster 60 kr.

*baseret på at en pakke af 210 stk. 2 mg Fruitmint tyggegummi med vejledende pris på 219,95 kr. (februar 2023).

A coin being placed into a piggy bank