NICORETTE®
  • Tips til rygestop

    Hvis du føler, at du har brug for yderligere motivation og støtte, så husk, at NICORETTE® kan hjælpe. Eftersom vi ved, hvor svært det er at stoppe, har vi samlet nogle tips fra andre rygere, som er holdt op med at ryge. Måske kan de også hjælpe dig

    Indsat info-grafik
    Indsat info-grafik

Tips til Rygestop Infografik

1. Tænk på, hvor mange penge du kunne spare ved ikke at skulle købe cigaretter, og motivér dig selv ved at tænke på, hvad du kunne bruge pengene på.

 2. Sæt en dato! Nogle bruger et nytårsforsæt til at beslutte sig for rygestop, men en hvilken som helst dato kan bruges. At vælge en dato og holde sig til den, kan hjælpe dig med den mentale forberedelse til rygestoppet.

3. Lav en liste over, hvorfor du ønsker at holde op med at ryge. Et jævnligt gennemsyn af denne kan være en hjælp til at komme gennem de vanskeligste stunder.

 4. En opstået rygetrang kan vare i op til fem minutter, så inden du giver op, kan du lave en liste over fem-minutters-strategier, dvs. ting du kan lave, når rygetrangen opstår, og indtil den er forbi.

5. Brug mere tid sammen med venner, som ikke ryger, så du undgår at blive fristet til at ryge socialt. 
 

6. Tænk positivt.Hvis du føler dig fristet, så tænk på alt muligt andet end lige at tænde en cigaret - en dejlig dag ude et sted, et måltid eller en behagelig erindring.Jo mindre du tænker på rygning, desto lettere vil det være at holde dig røgfri.

 

Tips om kroppen

1. Hold dig i gang. Hver gang du føler trang til at ryge, skal du flytte opmærksomheden fra det ved at lave noget aktivt. Tidlig aften er ofte den sværeste tid, så prøv en ny hobby, indret din bolig, eller dyrk motion.Du kunne beslutte dig for at prøve en ny hobby, indrette boligen, eller dyrke motion.

 

2. Rygning involverer aktiviteter med hænderne og munden, så det er en god idé at finde midlertidige erstatninger som kompensation, som for eksempel at tygge tyggegummi eller drikke mere vand.

 

3. Identificér dine triggere. Alkohol er en af de mest almindelige triggere af rygetrang, så prøv at drikke mindre alkohol i starten af rygestoppet.

 

4. Prøv med nikotinerstatningsterapi. NICORETTE® tilbyder en række NRT-produkter, der kan hjælpe med at håndtere rygetrangen og hjælpe dig med dine forsøg på at stoppe.