10 gode råd til rygestop

Vi forstår, at en af de største udfordringer, du kan komme ud for, er at holde op med at ryge. Disse gode råd til at holde op med at ryge hjælper dig med at blive på sporet og bevare motivationen.

Tip 1: Planlæg, hvornår du vil holde op

Det er ikke nemt at holde op med at ryge. Lav en plan, der kan hjælpe dig til at nå dit mål.

Allerførst — vælg en dato! Vælg en dato, hvor du holder op med at ryge, og hold fast i den. Det er en god måde til mentalt at forberede dit rygestop på.

Tænk over, om du vil holde helt op eller holde gradvist op, og find det produkt, der er de rigtig for dig.

Tip 2: Husk på, hvorfor du besluttede at holde op med at ryge

Lav en liste over årsagerne til, hvorfor du ønsker at holde op med at ryge, og hæng den op et sted, hvor du ser den. Når du har lyst til at give op, skal du minde dig selv om, hvorfor du gør det og holde fast!

Tip 3: Brug de penge, du sparer på cigaretter, til at forkæle dig selv.

Den gennemsnitlige ryger bruger omkring 33 kr. om dagen på cigaretter, hvilket er 990 kr. om måneden.* Regn ud hvor meget du kan spare! Sørg for, at du faktisk ser de penge, du sparer. Opret en særlig konto, eller lav en 'rygestopkasse', hvor du kan gemme de sparede kontanter i. Og så til det sjove — beslut, hvordan du vil bruge dem.

*Baseret på, at en pakke cigaretter med 20 stk. koster 44 kr. og det gennemsnitlige antal cigaretter om dagen er 15.

Tip 4: Prøv nikotinprodukter.

Når du holder op med at ryge, kan nikotinabstinenser gøre dig irritabel, urolig eller nedtrykt. NICORETTE® kan hjælpe dig med at håndtere disse abstinense. Find det rigtige produkt til dig.

Tip 5: Hold op med at ryge sammen med en ven.

Tag fat i en ven, der også gerne vil holde op med at ryge. På den måde holder i motivationen oppe hos hinanden, og du ved, at du ikke er alene om det.

Tip 6: Find ud af, hvad der får dig til at længes efter en cigaret.

Styrk din viljestyrke ved at undgå de situationer, du sædvanligvis forbinder med at ryge. Lær, hvordan du identificerer dem, og få gode råd til at overvinde din trang til nikotin

Tip 7: Hold dig beskæftiget for at modstå trangen til at ryge.

Når du mærker trangen til at ryge, kan du prøve at modstå den ved at holde dig beskæftiget. Rygetrangen varer som regel i 5 - 10 minutter, så lav en liste over ting, du kan gøre i den tid. Du kan fx gå en tur i nabolaget, ringe til en ven, rydde op på dit skrivebord eller læse nyheder.

Tip 8: Arbejd stressen ud af kroppen.

Fysisk aktivitet er en god måde at håndtere stress på, når du holder op med at ryge. Du kan gå, svømme, løbe eller gå i gang med en anden aktivitet. Du vil kunne klare mere; ni måneder efter at du er holdt op med at ryge, vil din lungekapacitet være forbedret med hele 10 %.

Tip 9: Støt dig til dem du holder af.

Fortæl din familie og dine venner, at du prøver på at holde op med at ryge. De ved, hvor stor og fantastisk en ting det er, og de vil støtte dig hele vejen! Når du kæmper for at blive ved, så støt dig til dem og få opmuntring!

Tip 10: Tænk positivt.

Der kan være tidspunkter, hvor du har lyst til at opgive det hele og tage en cigaret. Når det sker, skal du bruge et øjeblik på at tænke på alle de positive ting, der følger med at være røgfri. Du har mere energi, bedre smags- og lugtesans, din hud bliver sundere, tænderne hvidere, og så er der mange flere fordele for dit helbred.

Myter och fakta om nikotin

Myter og fakta om nikotin

Er du nervøs for, om du blot erstatter en afhængighed med en anden? Mener du, at en kold tyrker er den mest effektive måde at holde op med at ryge på? Få flere oplysninger, så du kan planlægge dit rygestop på en god måde.

2 menn som går og snakker i skogen

Kendsgerningerne om rygestop

Tror du, at det vil stresse dig at holde op med at ryge? Tænker du, at det er for sent at holde op, og at skaden allerede er sket? Vi vil gerne give dig fakta omkring rygestop.