Kvinde i stol der holder Nicorette mundspray

Myter og fakta om nikotin

Der er nogle, der tror, at det er lige så farligt at bruge nikotinprodukter til rygestop, som det er at ryge. I virkeligheden kan nikotinprodukter hjælpe dig med at nå dit mål om at holde op med at ryge ved at forhindre trangen til cigaretter og dermed undgå mange af de farlige kemikalier i cigaretter. Der er mange andre myter om nikotinprodukter. Her er 4 almindelige myter og sandheden bag dem.

Myte 1: Nikotinprodukter er lige så skadelig som at ryge

Rygning er en velkendt årsag til kræft, hjertekarsygdomme og mange andre sygdomme. Det er giftstofferne i cigaretrøgen, der er årsag til de fleste skadelige virkninger ikke nikotinen. Nikotinprodukter har i mange år hjulpet rygere med at holde op med at ryge, og har en dokumenteret sikkerhedsprofil.

Myte 2: Nikotinprodukter er lige så vanedannende som rygning

Brug af nikotinprodukter er ikke at udskifte en type afhængighed af nikotin med en anden, fordi sandsynligheden for langvarig afhængighed af nikotinprodukter er meget lille. Desuden er det sådan, at den nikotin, der er i nikotinprodukter, når meget langsommere frem til hjernen end ved rygning af en cigaret, hvilket gør nikotinprodukter betydeligt mindre vanedannende.

Myte 3: Nikotinprodukter virker ikke

Det er bevist, at nikotinprodukter kan fordoble en rygers chancer for helt at holde op med at ryge*. I virkeligheden er det ofte sådan, at når det ikke lykkes for folk at holde op med at ryge ved brug af nikotinprodukter, er det enten, fordi de ikke bruger nok eller ikke bruger dem rigtigt. Få mere at vide om den rigtige brug af NICORETTE® på vores produktsider 

*sammenlignet med rygestop alene ved hjælp af viljestyrke

Myte 4: Nikotinprodukter er dyre

Nogle tror, at nikotinprodukter er for dyre. Men når du sammenligner det med, hvad det koster at ryge, bliver du sikkert overrasket! Hvis du bruger det max anbefalede antal stykker NICORETTE® tyggegummi om dagen (24), vil det koste dig 23 kr pr. dag*, hvor gennemsnitsprisen for en pakke med 20 cigaretter er 44 kr.

*baseret på en pakke NICORETTE® Fruitmint tyggegummi med 210 stk, der koster 209,95 kr

Min Stop Plan

Hver Nicorette Stop Plan giver dig vejledning om, hvordan du bruger et Nicorette produkt eller en kombination af produkter, til at hjælpe dig med at holde op med at ryge.

10 tips för att sluta röka

10 gode råd til rygestop

Vi forstår, at en af de største udfordringer, du kan komme ud for, er at holde op med at ryge. Disse gode råd hjælper dig med at blive på sporet og bevare motivationen.