Mann i parkert bil som åpner tyggegummipakning

Hvad vil du spørge om? Vi kan hjælpe!

Hvad sker der med din krop, når du ryger?

Har du nogensinde tænkt på, hvad der sker med din krop, når du ryger? Rygning er skadelig, fordi der er mange stoffer i tobaksrøg, der kan være skadelige for din krop. For eksempel indeholder tjæren i cigaretrøg kemikalier, såkaldte carcinogener, der er kræftfremkaldende stoffer. Kulilten i cigaretrøg binder sig til blodets proteinmolekyler og forhindrer disse proteinmolekyler i at transportere tilstrækkelig ilt rundt i kroppen. Det betyder, at en ryger har tendens til at blive stakåndet, og nemmere bliver træt.

Rygning kan være årsag til flere forskellige sygdomme, herunder kræft og hjertekarsygdomme, så når du beslutter dig til at holde op med at ryge, gør du noget virkelig godt for dit helbred. Vi ved, det er svært at holde op med at ryge, så vi har udarbejdet en liste med gode råd, der kan hjælpe dig på vej.

Hvad sker der med din krop, når du bruger snus?

Det er mindre skadeligt at bruge snus end at ryge cigaretter, men det er vigtigt at vide, at der er sundhedsrisici forbundet med snus.

Snus indeholder mange skadelige stoffer, og de værste er de tobakspecifikke nitrosaminer, der kan forårsage kræft i munden, tungen, kinden og tandkødet. Snus kan desuden medføre:

 • Forøget risiko for hjerteanfald og slagtilfælde
 • Tandkødssygdomme
 • Tandsygdomme
 • Misfarvning af tænder

Er nikotin farlig?

Det er giftstofferne i cigaretter, der er årsag til de fleste skadelige virkninger af rygning (såsom hjertekarsygdomme og kræft), ikke nikotinen. Mange tror, at nikotinprodukter er lige så skadelig som at ryge, men disse produkter kan faktisk hjælpe dig med at nå dit mål om at holde op med at ryge. Få kendsgerningerne om nikotin og nikotinprodukter her.

Forårsager nikotin kræft?

Nej. Det er ikke bevist, at nikotin forårsager kræft. Det er de andre giftige kemikalier i cigaretter, som f.eks. tjære, der er skadelige for dit helbred. Få kendsgerningerne om nikotin og nikotinprodukter her.

Hvad er symptomerne på nikotinabstinenser?

Når du holder op med at ryge, vil du højst sandsynligt opleve symptomer på nikotinabstinenser. Nogle af de almindelige symptomer er:

 • Irritation
 • Hovedpine
 • Koncentrationsbesvær
 • Nedtrykthed eller dårligt humør
 • Træthed
 • Forstoppelse
 • Kvalme
 • Uro

Disse symptomer er helt normale, så lad være med at blive grebet af panik!

Nikotinprodukter, som f.eks. NICORETTE®, kan afhjælpe disse abstinenser, så du kan fungere som normalt. Find det rigtige produkt til dig

Myter och fakta om nikotin

Myter og fakta om nikotin

Er du nervøs for, om du blot erstatter en afhængighed med en anden? Mener du, at en kold tyrker er den mest effektive måde at holde op med at ryge på? Få flere oplysninger, så du kan planlægge dit rygestop på en god måde.

10 tips för att sluta röka

10 gode råd til rygestop

Vi forstår, at en af de største udfordringer, du kan komme ud for, er at holde op med at ryge. Disse gode råd hjælper dig med at blive på sporet og bevare motivationen.